Betonvloer vlinderen in het magazijn

Een homogeen en fijn oppervlak is waar we naartoe werken wanneer we een betonvloer in de werkplaats vlinderen. Het naar beneden duwen van de zwaardere delen in het beton zorgt voor deze fijne bovenlaag. Bij het vlinderen maken we gebruik van machines, die zijn uitgerust met spanen en schijven van metaal. Deze machines gebruiken we om het afwerkingsniveau te realiseren.

Bull Schuimbeton

Het voorbereidende werk

Voor het storten en vlinderen van de vloer dienen we de constructieberekeningen te hebben. Hierdoor kunnen wij de dikte van de vloer bepalen met de hoeveelheid wapening erin. Naast de bewapening kan Bull Betonwerken ook de bekisting, hoeklijnen, kantfoam en afplakwerk verzorgen.

De betonvloer storten in het magazijn

Bij het storten van de betonvloer in het magazijn houden we bij de samenstelling van de betonmix rekening met de weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Het storten van een betonvloer op een helling vraagt ons bijvoorbeeld om te voldoen aan de viscositeitseisen; iets wat op een vlakke ondergrond weer niet relevant is. De verschillende betonsoorten zijn allemaal te onderscheiden met behulp van een daarvoor bestemde code. Uit de code maken we op onder welke milieuklasse het beton valt, hoe sterk het beton is, uit hoeveel kubieke meter het beton bestaat en hoe groot de korrels zijn. In de winter voegen we vaak extra Portland aan de betonmix toe, zodat het beton op deze manier sneller kan drogen.

Schuren voor een vlakke ondergrond

4 of 5 uur na het storten van de vloer kunnen we beginnen met het inzetten van de vlindermachines. Vlinderen betekent schuren en polijsten. Met behulp van dikke metalen schijven duwen we het grovere beton naar beneden. De vloer in het magazijn is klaar wanneer de vlindermachine de vloer twee of drie keer geschuurd is en ook nog eens 3 keer gepolijst. Bij grote magazijnen kan dit proces 24 uur duren.

De betonvloer polijsten

Het polijsten van de vloer zorgt ervoor dat de bovenste laag dichter wordt en daarnaast ook gladder wordt. Door gebruik te maken van spatels wordt het beton in het magazijn gladder en dichter gemaakt. Deze spatels zijn onder de machines gemonteerd.

Curing aanbrengen

Curing helpt tegen het uitdrogen van de vloer. Deze word na het vlinderen over de vloer gespoten om een plastic bovenlaag te realiseren waardoor het vocht langer in de vloer blijft zitten. Ook het aanbrengen van zogenaamde kwarts is een optie. Deze kwarts verdelen we na het schuren van de oppervlakte. Zeker bij vloeren van garagebedrijven of vloeren binnen industriële bedrijven is dit interessant.

Vlinderen met behulp van machines

De vlindermachines zijn steeds compacter. Dat betekent dat het gebruiken van vlindermachines ook steeds makkelijker is bij particulieren en kleinere bedrijven. Naast het gebruik van machines gebeurt vlinderen ook vandaag nog gedeeltelijk met de hand. Dit komt omdat de machines, ook al zijn ze compact, niet alle hoekjes kunnen bereiken. Spatels geven uiteindelijk een gelijk resultaat als een machine, maar het gebruik van spatels kost wel wat meer moeite. Hydraulische machines helpen het opschuren van de machines. Omdat er op deze manier meer druk gegenereerd kan worden, zorgt dit voor een mooier eindresultaat op een groot oppervlak.

Specialist in het vlinderen van betonvloeren

Tijdens al onze jaren werk in de bouw hebben we bij Bull Betonwerken ook veel ervaring opgedaan in het vlinderen van betonvloeren in het magazijn. Onze gevlinderde vloeren zijn terug te vinden door heel Nederland en België. Vlinderen van vloeren geld als echt specialistenwerk en wij werken dan ook volgens de NEN 2747-norm. Daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf met een VCA-certificering. Het opleiden van mensen doen wij binnen ons eigen bedrijf, zodat we optimaal gebruik kunnen maken van onze eigen kennis en ervaring. Bij ons kunt u rekenen op een op maat gemaakte offerte en zowel persoonlijk als deskundig advies.

Bull Betonwerken
0
Bedrijfsvloeren
0
Garagevloeren
0
Kelders
0
Funderingen
0
Schuimbeton