Staalvezelbeton

Staalvezelbeton, ook wel Steel Fibre Reinforced Concrete genoemd, is beton waarbij de samenhang en buigtaaiheid is verbeterd door het toepassen van staalvezels.

Staalvezels zijn stukjes staaldraad die geschikt zijn om te vermengen in beton- en mortelspecie. Hierdoor wordt de cementsteen versterkt op microniveau. De staalvezels dienen ook als wapening op macroniveau.

Voor bepaalde toepassingen kan staalvezel zelfs de traditionele wapening (gedeeltelijk) vervangen. Staalvezelbeton kan zware trekkrachten opnemen, zodat scheurvorming beperkt blijft. Het toepassen gaat snel en is goedkoper dan traditioneel gewapend beton.

Wilt u bouwen met staalvezelbeton? Wij adviseren en helpen u graag!

Bull Schuimbeton

Mogelijkheden staalvezelbeton

Doordat het staal optimaal is verspreid, kunnen we sterkere hoeken en randen maken met een betere bestendigheid tegen afbrokkelen. Vooraf kijken we naar wat de drukvastheid van de betonvloer moet worden, daarna berekenen we hoeveel kg staalvezels er nodig zijn.

Staalvezels zijn in talloze varianten op de markt. Het functioneren wordt vooral bepaald door de keuze van de vezel (lengte, diameter, vorm, aanhechtgedrag), de hoeveelheid vezels per vierkante meter beton en een juiste aanpassing van de samenstelling van de betonspecie om een optimale omhulling en hechting van de vezels mogelijk te maken.

Heeft u advies nodig?

Wij helpen u graag bij het maken van bewuste keuzes tijdens het bouwen met staalvezelbeton. Dus heeft u een vraag of wilt u dat wij de mogelijkheden bij u op locatie komen laten zien? Bel of stuur een bericht en wij gaan zo snel mogelijk voor u aan de slag!

Wij reageren altijd binnen 1 werkdag.

Bull Betonwerken
0
Bedrijfsvloeren
0
Garagevloeren
0
Kelders
0
Funderingen
0
Schuimbeton