Betonvloer vlinderen voor stallen en schuren

Wanneer we een betonvloer binnen stallen of schuren willen vlinderen, werken we toe naar een homogene en fijne bovenlaag. We creëren deze laag door de zwaardere lagen van het beton naar beneden te duwen met behulp van speciale machines. De machines die we gebruiken bij het vlinderen, zijn voorzien van metalen spanen en schijven. Nadat de betonvloer is gevlinderd, moet de vloer drogen. Dit is ook het moment waarop we kunnen beginnen met het impregneren van de vloer als dat nodig is.

Bull Schuimbeton

Het voorbereidende werk

Het leggen van de betonvloer in stallen en schuren is een proces dat normaalgesproken 12 / 24 uur duurt. Hoelang dit proces precies duurt, hangt ook af van de omstandigheden. Bij vochtig en koud weer duurt het drogen langer. Voordat we de vloer storten maken we altijd een constructieberekening, zorgen we dat we de bekisting klaarmaken en dat we de betonmatten op de ondervloer aanbrengen.

De betonvloer storten

Bij het storten van beton in stallen en schuren houden we rekening met externe invloeden, zoals de weersomstandigheden. Wanneer we bijvoorbeeld beton op een helling of inrit leggen, dan hanteren we andere viscositeitseisen dan wanneer we beton op een vlakke ondergrond aanbrengen. De verschillende soorten beton onderscheiden we met behulp van speciale codes. Deze codes zeggen iets over de sterkte van het beton, de hoeveelheid beton in kubieke meters en de milieuklasse waartoe het beton behoort. In de winter besluiten we vaak om extra Portland toe te voegen aan het beton, zodat het sneller droogt.

Schuren voor een vlakke ondergrond

Zo’n 4 tot 5 uur na het storten van de betonvloer beginnen we met de inzet van de vlindermachines. Als we het hebben over vlinderen, hebben we het over schuren en polijsten. De grovere delen van het beton duwen we met behulp van metalen schijven naar onderen. Dit gebeurt twee tot drie keer, waarna we beginnen met het polijsten van de vloer.

De betonvloer polijsten in stallen en schuren

In deze fase van het proces dichten we de bovenste laag van het beton in de stal of de schuur en maken we het geheel een stukje gladder. Met behulp van spatels die onder de machine zijn bevestigd, polijsten we de vloer. De vloer polijsten we niet altijd; dit hangt echt af van de manier waarop de vloer wordt gebruikt.

Curing aanbrengen

Curing helpt tegen het uitdrogen van de vloer. Deze word na het vlinderen over de vloer gespoten om een plastic bovenlaag te realiseren waardoor het vocht langer in de vloer blijft zitten. Ook het aanbrengen van zogenaamde kwarts is een optie. Deze kwarts verdelen we na het schuren van de oppervlakte. Zeker bij vloeren van garagebedrijven of vloeren binnen industriële bedrijven is dit interessant.

Vlinderen met behulp van machines

Omdat de machines die we gebruiken voor het vlinderen van vloeren in stallen en schuren steeds compacter worden, zijn deze machines ook voor gebruik bij particulieren steeds geschikter. Als ondernemer of eigenaar van een kleiner bedrijf kun je je de vloer tegenwoordig dus ook laten vlinderen. Vlinderen gebeurt gedeeltelijk met de hand, omdat de machines nooit alle hoekjes van de vloer goed kunnen bereiken. We behandelen deze hoekjes met handspatels. Het resultaat van het gebruik van deze spatels in gelijk als het resultaat bij het gebruik van machines.

Specialist in het vlinderen van betonvloeren

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het vlinderen van vloeren. Onze klanten zijn te vinden door heel Nederland en door heel België. Wij hanteren de NEN 2747-norm. Hiernaast zijn we ook een erkend leerbedrijf, dat beschikt over de VCA-certificering. Wij investeren veel in kennis binnen ons bedrijf. Omdat we ons personeel intern opleiden, blijft alle kennis en alle ervaring binnen ons bedrijf en kunt u rekenen op persoonlijk advies en een op maat gemaakte offerte.

Bull Betonwerken
0
Bedrijfsvloeren
0
Garagevloeren
0
Kelders
0
Funderingen
0
Schuimbeton