Hybride betonvloer

Een hybride betonvloer wordt bewapend met zowel een traditionele boven bewapening als staalvezels. Hierdoor profiteert u van de voordelen van beide toepassingen, net als bij een hybride auto. Ook wint u op bouwtijd. Dit doordat de vezels het mogelijk maken om te construeren met lichtere wapeningsnetten en korven.

Bovendien vangt een hybride betonvloer de krimp van beton maximaal op. De vezels beperken namelijk de vermoeiing die wordt veroorzaak door scheuren en holtes die instabiel worden. Op microschaal worden spanningen overgedragen via de vezels en vervolgens verkleint. Daardoor wordt de groei van scheuren beperkt.

Weten of een hybride betonvloer de beste optie is? Neem contact op voor advies en een vrijblijvende offerte.

Bull Schuimbeton

Mogelijkheden hybride betonvloer

We kunnen de lichtere wapeningsnetten snel en ergonomisch verantwoord aanbrengen. Wel moeten we rekening houden met het aantal supportliggers, zodat doorbuiging voorkomen kan worden.

De grootste oorzaak van betonslijtage is het loslaten van grind- en zandkorrels, maar door de toevoeging van vezels verminderd het optreden van taaiheid en verbetert de slijtvastheid. Ze voorkomen namelijk dat de korrels makkelijk uit het beton kunnen springen, nadat ze los zijn komen te liggen door het relatief zachte cement dat langzaam wegslijt.

Kortom: een hybride betonvloer is een zeer duurzame en slijtvaste betonconstructie. Wij denken graag mee over uw project en kunnen u dankzij onze ervaring professioneel adviseren.

Heeft u advies nodig?

Wij helpen u graag bij het maken van bewuste keuzes tijdens het bouwen van een hybride betonvloer. Dus heeft u een vraag of wilt u dat wij de mogelijkheden bij u op locatie komen laten zien? Bel of stuur een bericht en wij gaan zo snel mogelijk voor u aan de slag!

Wij reageren altijd binnen 1 werkdag.

Bull Betonwerken
0
Bedrijfsvloeren
0
Garagevloeren
0
Kelders
0
Funderingen
0
Schuimbeton