Betonvloeren

Parkeerkelder in Ede
Bedrijfsvloer in Utrecht

Traditioneel gewapende betonvloer

De traditioneel gewapende vloer komt het meest voor bij bedrijven. Ongewapend beton zal namelijk willen breken als men het wil buigen of belasten met puntlasten, gelijkmatige lasten, wielen of stellingen. Door het beton te bewapenen met matten kunnen we de buigspanning vergroten. Welke bewapening voor u geschikt is hangt onder andere af van of u een fundering op palen of een rechtstreekse fundering (fundering op staal) heeft.

Meer informatie
Betonnen vloer in Ede

Hybride betonvloer

Een hybride betonvloer wordt bewapend met zowel een traditionele boven bewapening als staalvezels. Hierdoor profiteert u van de voordelen van beide toepassingen, net als bij een hybride auto. Ook wint u op bouwtijd. Dit doordat de vezels het mogelijk maken om te construeren met lichtere wapeningsnetten en korven.

Meer informatie
Hellingbaan

Hellingbaan

Wilt u een hellingbaan laten bouwen voor uw parkeerkelder, parkeerdek of om een andere reden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze vloeren zijn praktisch gezien op iedere soort ondergrond toepasbaar en bieden weerstand tegen hoge verkeersbelasting. Dat moet ook wel, want een hellingbaan heeft het natuurlijk zwaar te voorduren met zowel op- als neergaand verkeer.

Meer informatie
Betonvloer

Staalvezelbeton

Staalvezelbeton, ook wel Steel Fibre Reinforced Concrete genoemd, is beton waarbij de samenhang en buigtaaiheid is verbeterd door het toepassen van staalvezels. Staalvezels zijn stukjes staaldraad die geschikt zijn om te vermengen in beton- en mortelspecie. Hierdoor wordt de cementsteen versterkt op microniveau. De staalvezels dienen ook als wapening op macroniveau.

Meer informatie
Ruwvloer in Nijmegen

Hoog sterkte beton (HSB)

Hoog sterkte beton, ook wel HSB genoemd, kan door het speciale betonmengsel een hogere betondruk aan dan traditioneel beton. Het is slijtvaster en dichter van structuur. Daarom wordt hoog sterkte beton vaak toegepast bij bouwconstructies zoals viaducten, bruggen, hoogbouw (woontorens/kantoren), pantserdekvloeren en andere constructies met een grote overspanning.

Meer informatie
Schuimbeton

Schuimbeton

Schuimbeton is een combi van cement, water, lucht en schuimmiddel. Het kan ook vulstoffen, kunststof vezels en fijn zand bevatten. Hiermee kan je vloer en kruipruimte geïsoleerd worden.

Meer informatie
Cementdekvloer

Cementdekvloer

Wat is een cementdekvloer? Cementdekvloer wordt ook wel, smeervloer, zandvloer of afwerkvloer genoemd.

Het woord afwerk zegt het al een beetje, een cementdekvloer is de laatste afwerklaag van de draagvloer.

Meer informatie