Schuimbetonvloer

Schuimbeton is het nieuwe wondermiddel als het gaat om renovatie, isolatie en het verduurzamen van woningen en bedrijfsruimten. Bij Bull Betonwerken werken we al jaren met schuimbeton en we zien dat het op steeds meer plekken wordt toegepast. Zeker voor ruimten waar klimaatbeheersing en isolatie van warmte een issue is, is schuimbeton een snelle, voordelige en effectieve oplossing.

Bull Schuimbeton

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een mengsel van cement, water en een schuimmiddel. Daarnaast kunnen we vulstoffen, kunststof vezels of zand aan de substantie toevoegen. Schuimbeton is, door de grote hoeveelheid luchtbellen, heel licht en uitermate isolerend. Het is gemakkelijk te verwerken en volledig recyclebaar. Kortom, we hebben het hier over duurzaam en energiebesparend bouwmateriaal.

Vloerisolatie met schuimbeton

Een vloer van schuimbeton heeft van zichzelf al een isolerende werking. Het voelt comfortabel aan en u bespaart er een significante hoeveelheid energie mee. Zeker in combinatie met vloerverwarming staat schuimbeton garant voor een aangenaam binnenklimaat. Als u nu een houten vloer heeft met een kruipruimte eronder, kunt het geheel laten opvullen met schuimbeton. Dat is niet alleen goed isolerend, maar ook bent u meteen verlost van tocht, warmtelekkage, vocht en schimmels. 

Storten van een schuimbetonvloer

Schuimbeton is goed te verwerken doordat het heel plastisch is. Het kan met een speciepomp door 2” slangen tot maar liefst 100 meter horizontaal en 25 meter verticaal worden gepompt. Van zichzelf vlakt schuimbeton al redelijk goed uit en hoeft dan ook niet meer verdicht te worden door het te vlinderen. Waar nodig wordt het oppervlak van de schuimbetonvloer door ons nog verder gladgestreken.

Eigenschappen van schuimbeton

De unieke samenstelling van schuimbeton zorgt ervoor dat het een hoge isolatiewaarde heeft en bijna net zo sterk is als gewoon beton. Daarnaast is schuimbeton volledig sluitend voor vocht en lucht. Doordat het zo sterk is, gaat een vloer van schuimbeton heel lang mee. Het is goed bestand tegen allerlei weersinvloeden en ook ongevoelig voor vorst en dooi. Als schuimbeton toch ooit weer verwijderd moet worden, is het materiaal volledig recyclebaar.

Schuimbeton met vloerverwarming

Voor woningen en bedrijfsruimten waar vloerverwarming geïnstalleerd moet worden, biedt de combinatie met schuimbeton een hoop voordelen. U bespaart energie, verhoogt het klimaatcomfort en bent meteen verlost van de hinder van ongedierte uit de kruipruimte. Ook schimmel krijgt geen kans met een goed geïsoleerde schuimbetonvloer. Bull Betonwerken kan uw vloer inclusief vloerwarming aanbieden en opleveren. U heeft dus maar een aanspreekpunt en bent ervan verzekerd dat de planning direct op elkaar aansluit.

Meer weten over een schuimbetonvloer?

Bij Bull Betonwerken vertellen we u met plezier alles over een schuimbetonvloer. Onze kennis en ervaring bieden u de zekerheid van een perfecte oplossing op maat in uw situatie. Ook als u twijfelt over andere materialen, gewoon beton of schuimbeton, krijgt u deskundig en onafhankelijk advies. Neem dus vrijblijvend contact met ons op. Wij zien uw bericht of telefoontje graag tegemoet.

Of vraag hier meteen een vrijblijvende offerte aan voor uw schuimbetonvloer van Bull Betonwerken.

Bull Betonwerken
0
Bedrijfsvloeren
0
Garagevloeren
0
Kelders
0
Funderingen
0
Schuimbeton