Hoog sterkte beton (HSB)

Hoog sterkte beton, ook wel HSB genoemd, kan door het speciale betonmengsel een hogere betondruk aan dan traditioneel beton. Het is slijtvaster en dichter van structuur. Daarom wordt hoog sterkte beton vaak toegepast bij bouwconstructies zoals viaducten, bruggen, hoogbouw (woontorens/kantoren), pantserdekvloeren en andere constructies met een grote overspanning. Dus zeer geschikt voor toepassingen in een agressief milieu, want het waarborgt een extreem hoge duurzaamheid. De technologie voor hoge sterkte beton ontwikkelt zich snel en wij zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daardoor kunnen wij u uitstekend adviseren én ondersteunen bij de bouw.

Bull Schuimbeton

Mogelijkheden hoog sterkte beton (HSB)

Op dit moment leveren en bouwen wij met sterkteklassen tot en met C100/115, die zijn opgenomen in de beton voorschriften. Beton in sterkteklasse C53/65 wordt vrijwel dagelijks gebruikt voor een grote variëteit aan constructies. Belangrijke eigenschappen zijn de hoge eindsterkte en de snelle sterkteontwikkeling. Hierdoor is er een hogere bouwsnelheid mogelijk. Er zijn nog hogere sterkteklassen leverbaar. Er wordt dan gesproken van Zeer Hoge Sterkte Beton (ZHSB) of Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB). In principe is alles mogelijk, maar neem bij twijfel vooral contact op voor advies over de inzet van HSB, zodat u zeker weet dat u het juist toepast.

Heeft u advies nodig?

Wij helpen u graag bij het maken van bewuste keuzes tijdens het bouwen met hoog sterkte beton. Dus heeft u een vraag of wilt u dat wij de mogelijkheden bij u op locatie komen bespreken? Bel of stuur een bericht en wij gaan zo snel mogelijk voor u aan de slag!

Bull Betonwerken
0
Bedrijfsvloeren
0
Garagevloeren
0
Kelders
0
Funderingen
0
Schuimbeton