Schuimbeton riool vullen

Schuimbeton is een snelle, voordelige en effectieve oplossing als u een oud rioolstelsel wilt vullen. Het verwijderen van een dergelijk stelsel is vaak een tijdrovende en kostbare klus. Niets doen is ook geen optie, aangezien een oud rioolstelsel kan instorten en verzakken. Door de afvoerbuizen van het riool te vullen met schuimbeton, ontstaat er een sterke en solide constructie, waarmee het probleem in een keer voor altijd is verholpen.

Bull Schuimbeton

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een substantie dat bestaat uit cement, water en een schuimmiddel. Om de het materiaal nog sterker te maken, kunnen we er ook nog vezels aan toevoegen. De grote hoeveelheid luchtbellen zorgt ervoor dat schuimbeton heel licht en toch heel sterk is. Schuimbeton is een duurzaam en energiebesparend bouwmateriaal, dat bestaat uit natuurlijke grondstoffen en volledig recyclebaar is

Een riool vullen met schuimbeton

Door een oude riolering te vullen met schuimbeton, zorgt u ervoor dat de constructie voor lange tijd stabiel blijft. Als u dat niet doet, kunt u op den duur last krijgen van instortingsgevaar en fikse verzakkingen in de bodem. Daarnaast worden alle putten, rioolbuizen en verbindingen volledig gevuld en krijgt ongedierte geen kans meer. Ook sluit het schuimbeton alle afvoeren water- en luchtdicht af. Hiermee voorkomt u dat het oude riool nog stank veroorzaakt bij regen of warm vochtig weer. 

Eigenschappen van schuimbeton

Schuimbeton heeft een unieke samenstelling dat ervoor zorgt dat het bijna net zo sterk is als gewoon beton. Ook isoleert het heel goed, waardoor het ook veel als vloerisolatiemiddel wordt toegepast. Een andere eigenschap van schuimbeton is dat het volledig sluitend is voor vocht en lucht. Het materiaal is ongevoelig voor vorst en dooi. Eenmaal aangebracht in het riool, blijft het dus stabiel. En als schuimbeton weer verwijderd moet worden, is het volledig recyclebaar.minaat en tapijt minder geschikt.

Aanbrengen van schuimbeton

Op de geplande dag komen we met de betonmixer naar u toe. Eenmaal er plekken pompen we het schuimbeton door 2” slangen. Het bereik is tot maar liefst 100 meter horizontaal en 25 meter verticaal. Dankzij de speciale speciepomp kunnen we dus meestal vanaf de openbare weg het schuimbeton in de riolering pompen. Schuimbeton is gemakkelijk verwerkbaar en heeft verder geen nabehandeling nodig. Nadat alle ruimten zijn gevuld, is het materiaal binnen enkele dagen volledig uitgehard.

Meer weten over een schuimbeton voor uw riool?

Bij Bull Betonwerken weten we alles over schuimbeton. We leveren het met eigen materieel door heel Nederland en ook ver de grens. Onze vakmensen nemen samen met u de situatie volledig door, zodat u een maatwerkadvies en bijbehorende offerte van ons krijgt. Neem dus vrijblijvend contact met ons op. Wij zien uw bericht of telefoontje graag tegemoet.

Of vraag hier meteen een vrijblijvende offerte aan voor schuimbeton van Bull Betonwerken.

Bull Betonwerken
0
Bedrijfsvloeren
0
Garagevloeren
0
Kelders
0
Funderingen
0
Schuimbeton