Betonvloer vlinderen voor wasplaatsen

De bedoeling van het vlinderen van de betonvloer in wasplaatsen is het toewerken naar een homogene en fijne bovenlaag. Door de zwaardere delen van het beton naar beneden te duwen ontstaat deze bovenlaag. Dit zogenaamde vlinderen gebeurt door gebruik te maken van machines. Deze zijn aan de onderkant voorzien van metalen schrijven en metalen spanen. De machine helpt met het bereiken van het ideale en gewenste niveau van afwerking. Na het vlinderen van de betonvloer moet de vloer drogen.

Bull Schuimbeton

Het proces van het voorbereiden

Normaalgesproken zijn we minimaal 12 uur bezig om een betonvloer in wasplaatsen te leggen. Hoelang het leggen van de vloer precies duurt, hangt af van de externe omstandigheden als luchtvochtigheid en temperatuur. Voor we beginnen met het project, maken we eerst een constructieberekening., Daarna volgt de bekisting en het aanbrengen van betonmatten op de ondervloer.

Betonstorten in de wasplaatsen

De samenstelling van het beton dat we storten hangt af van de weersomstandigheden en andere factoren die een rol spelen. Zo storten we beton op een helling met andere viscositeitseisen dan beton dat we op een vlakke ondergrond storten. De samenstelling van het beton dat we gebruiken is vastgelegd in codes, waarin staat tot welke milieuklasse het beton behoort, hoe sterk het beton is, hoeveel kubieke meter het beton is en wat de korrelgrootte is. Gedurende de wintermaanden kiezen we er bijvoorbeeld vaak voor om meer Portland aan de mix van het beton toe te voegen, omdat dit het drogen van de vloer ondersteunt.

Een vlakke ondergrond schuren

Met behulp van de vlindermachines beginnen we met het schuren en het polijsten van de betonvloer in de wasplaats. Dit kan ongeveer 4 of 5 uur na het storten van de vloer. Met behulp van dikke metalen schijven duwen we de grovere delen van de vloer naar beneden. Na een herhaling van 2 of 3 keer is de vloer gereed en beginnen we met polijsten.

Het polijsten van het beton

Het gladder maken van de laag en het verder dichten van het beton is het doel bij het polijsten van de vloer. Zeker voor wasplaatsen is dit belangrijk, zodat de vloer vloeistofdicht wordt. Met behulp van spatels die onder de machine zij gemonteerd, polijsten we de vloer. Polijsten van de vloer is dus niet in alle situaties even hard nodig., Het hangt helemaal af van de wijze waarop en hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden.

Curing aanbrengen

Curing helpt tegen het uitdrogen van de vloer. Deze word na het vlinderen over de vloer gespoten om een plastic bovenlaag te realiseren waardoor het vocht langer in de vloer blijft zitten. Ook het aanbrengen van zogenaamde kwarts is een optie. Deze kwarts verdelen we na het schuren van de oppervlakte. Zeker bij vloeren van garagebedrijven of vloeren binnen industriële bedrijven is dit interessant.

Machines gebruiken voor het vlinderen

Omdat de apparaten die we gebruiken bij het vlinderen van vloeren in wasplaatsen steeds kleiner en gemakkelijker zijn te gebruiken, zijn machines steeds meer inzetbaar. Dit betekent dat we ook bij particulieren en kleinere bedrijven de machines kunnen gebruiken. Ondanks dat we zoveel mogelijk gebruikmaken van de machines, doen we ook nog een deel van het vlinderen met de hand. Bepaalde hoekjes zijn nou eenmaal niet gemakkelijk te bereiken met de machines. Bij het werken met de hand gebruiken we de spatels om de hoekjes te kunnen bewerken. Het resultaat van deze manier van werken is gelijk aan het werken met een machine, al kost het natuurlijk wel wat meer inspanning. Voor grote oppervlakten zetten we hydraulische machines in die meer druk generen.

Gespecialiseerd in betonvloeren vlinderen

Bull Betonwerken is al jarenlang werkzaam in het vlinderen van betonvloeren in wasplaatsen. We hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan. Onze klanten vind je door heel Nederland en ook in België. Omdat het vlinderen van betonvloeren onder specialistisch werk valt, werken wij altijd volgens de NEN 2747-norm. Ook mogen we onszelf een erkend leerbedrijf noemen met een VCA-certificering. Wij leiden onze mensen zelf intern op, waardoor alle kennis binnen onze organisatie behouden blijft. Als klant bent u zeker dat u persoonlijk en deskundig advies van ons krijgt.

Bull Betonwerken
0
Bedrijfsvloeren
0
Garagevloeren
0
Kelders
0
Funderingen
0
Schuimbeton