Schuimbeton

Bull Betonwerken

De voordelen van schuimbetonvloer

1

Milieuvriendelijk en energiebesparend (met een vloerverwarming);

2

Recyclebaar en duurzaam;

3

Woning krijgt een hoger energielabel;

4

Stopt vieze geurtjes en schimmel.

Schuimbeton

Schuimbeton is een combi van cement, water, lucht en schuimmiddel. Het kan ook vulstoffen, kunststof vezels en fijn zand bevatten. Hiermee kan je vloer en kruipruimte geïsoleerd worden.

De laag schuimbeton dient ook als bescherming. Omdat het schuimbeton al redelijk vlak van zichzelf is, hoeven we er weinig aan te doen. We strijken alleen de bovenlaag glad. Schuimbeton is veelzijdig, lichtgewicht en vloeibaar, zo bereikt het gemakkelijk gaten en kieren en kun je moeilijke plekken gemakkelijk opvullen.

Voordat het schuimbeton gestort wordt, moet er eerst een laag folie aangebracht worden. Die dient voor de waterdichtheid en dat het materiaal niet wegloop tijdens het uithardingsproces.

Er kunnen luchtbelletjes ontstaan in het aanbrengen van schuimbeton, maar er vormen geen scheuren in proces. Hierdoor blijft je vloer sterk, waterafstotend en van goede weerstand tegen vorst en dooi. Daarom werkt de schuimbetonvloer goed als fundering en isolatiemiddel, en kan je hierboven op een mooie betonvloer, houten, PVC, tegels, tapijt op aanleggen.

Offerte aanvragen

Handleiding schuimbeton

Informatie en aandachtspunten over de voorbereiding, tijdens en na het storten van schuimbeton.

Bekijk onze handleiding